Hópihécske

Hópihécske

Klasszikus zenével és balettel átszőtt téli mesejáték

írta: Nyitrai Brigitta
Rendezte: Mogyoró Zsanett
Díszlet: Gulyás László

Bemutató: 2019.12.04.

Szereplők: Nagy Alexandra, Czégány Barbara, László Ferenc, Bapcsán Botond, Gulyás László, Zsugonits-Király Kata, Hartyáni Katalin , Barta Attila, Dobány Barnabás

Fotók: Tóth Máté

A Hópihécske című balettel és komolyzenével átszőtt téli mesejáték a szeretetről, a barátságról és a bátorságról szól. Edward király Szimperénia uralkodója, ahol a békesség és a nyugalom honol mindaddig, amíg kis unokája, a szépséges Hópihécske hercegkisasszony el nem tűnik. Az udvar minden lakója aggódik, Freya a Jó tündér, Peppino az udvari bolond, de még a törpék is ,Filkó és Milkó, akik a király udvari zenészei. A kisemberek felkerekednek, hogy megtalálják Hópihécskét. Hófödte tájakon menetelnek és kalandos útjuk során boszorkányokkal kell megvívniuk, de elszántságuk, kitartásuk megmenti őket és végül elérik céljukat"
Klasszikus zenével átszőtt mesejáték az összetartozásról és a szeretetről. Játékidő 45 perc. Ajánlott 4-11 éves kor közötti gyermekek részére.

 (Smetana, Mozart, Tchaikovsky, Khachaturian, Dvorák, Grieg, Rimsky-Korsakov, Bartók, Erkel, Kodály, Liszt, Saint-Saens, Mussorgsky, és Prokofiev műveinek részleteivel)